Zet mbo-studenten van het Graafschap College in voor uw bedrijfsproject!

Heeft u een uitdagend project voor laatstejaars mbo-studenten?
Een product wat verder uitontwikkeld, gereviseerd of (her) ontworpen moet worden. Problemen waar u zelf niet gelijk een oplossing heeft. Met een frisse blik en de nieuwste kennis kunnen onze vierdejaars studenten van de opleidingen Middenkader Engineering (werktuigbouwkunde, product engineering, mechatronica) en Smart Industry oplossingen bedenken voor uitdagende projecten die bij u op de plank (blijven) liggen.

Een samenwerking met mbo-studenten: hoe gaat het in zijn werk?
Zodra u heeft aangegeven dat u een project heeft voor onze studenten, neemt een docent contact met u op. Samen bespreekt u dan of het project realistisch en uitvoerbaar is. De docent zorgt voor de begeleiding van de studenten.

Eind augustus presenteren bedrijven hun bedrijfsproject aan onze vierdejaars studenten op onze locatie bij het CIVON in Ulft. Studenten maken dan een keuze welk project ze graag willen oppakken. Vervolgens gaan ze met de probleemstelling aan de slag en werken zij mogelijke oplossingen/ideeën uit. Deze worden besproken om uiteindelijk tot een definitief ontwerp te komen.

Wij werken zoveel mogelijk met ‘gesloten beurs’. Dit betekent dat we de verdeling van de kosten voor het materiaal vooraf overeenkomen met de opdrachtgever. Er vindt geen verrekening plaats met betrekking tot de personele kosten.

Al heel wat bedrijven gingen u voor!
Zo hebben studenten Middenkader Engineering (Mechatronica) in drie maanden tijd (november t/m januari – 10 uur per week/per student – in totaal 500 klokuren) besteed aan het project Waterstofquad/MIR en Cobotpool. Samen met bedrijven maakten ze een planning, ontwerp, kostencalculatie en prototype.

Een projectgroep van Smart Industry richt zich op procesoptimalisatie zoals bijvoorbeeld bij de Spijkerfabriek. Door sensoren te plaatsen op verouderde machines, kunnen ze er data uit halen. Deze data maken ze inzichtelijk in een dashboard. De studenten komen samen met het bedrijf tot een planning, ontwerp met kostencalculatie. Een projectgroep bestaande uit 3 à 4 studenten werkt in de periode van november tot en met januari, circa 10 klokuren per week/per student (totaal circa 500 klokuren) aan het project.

Een projectgroep Werktuigbouwkunde en Industrieel design besteedt in de periode van september tot en met januari, circa 10 klokuren per week / per student (totaal circa 1000 klokuren) aan het project. De studenten komen samen met het bedrijf tot een planning ontwerp, kostencalculatie en (een deel van) een werkend prototype. Voorbeeldprojecten zijn: Fischer Fury Kitcar Shredder en Wikkelapparaat.

Wacht niet te lang!
Heeft u dus een uitdagend project? Laat het ons vandaag nog weten! Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.